Tandimplantaten in Antwerpen

Bent u één of meer tanden kwijt? Dan zijn tandimplantaten een goed alternatief. Want deze kunstwortels vormen een basis voor een kroon, brug of zelfs een volledig vast kunstgebit.

De voordelen van zo'n kunstwortel? Uw gezonde tanden worden gespaard. Terwijl die bij klassieke behandelingen wél behandeld worden: door ze bij te slijpen of te ontzenuwen als basis voor een brug. Tandimplantaten houden ook de afbraak van uw kaakbot tegen. Dus op lange termijn zijn ze een goede keuze.

Onze ervaren chirurgen staan samen met hun team klaar voor uw behandeling.

Verschillende behandelingen van tandimplantaten

Plaatsing van één implant:

Eén implantaat plaatsen we meestal onder plaatselijke verdoving. We maken een sneetje in uw tandvlees, en boren een gaatje in het kaakbeen. Hierin schroeven we dan het implantaat. Na vier tot zes maanden is uw kunstwortel volledig in het bot gegroeid. Hierop wordt een kroon geplaatst die vervaardigd wordt bij uw tandarts

Plaatsing meerdere implantaten:

Tandheelkundige implantaten kunnen net zoals natuurlijke tandwortels dienst doen als steunpunt om een brug te ondersteunen.

Voordelen: Er wordt geen brug geplaatst op gezonde naburige tanden die hiertoe ontzenuwd en afgeslepen zouden moeten worden. Een loszittend kunstgebit is niet nodig en het kaakbot ter hoogte van de implantaten wordt behouden.

Vervanging van alle tanden:

Op de implantaten worden ofwel nieuwe vaste tanden(brug) gemaakt ofwel wordt een volledig kunstgebit vastgeklikt op de implantaten. 

Eerste mogelijkheid: een kunstgebit gestabiliseerd op implantaten d.m.v. een drukknopsysteem.

Tweede mogelijkheid: een volledige brug in kunsthars op implantaten vastgeschroefd. De gebitselementen en het valse tandvlees zijn hier niet vervaardigd uit porselein (keramische brug) maar in kunsthars.

Derde mogelijkheid: een volledige porseleinen brug op implantaten.

vervanging-van-tanden.jpg

Van implantaten tot nieuwe tanden

1. Consultatie & informatie

Tijdens uw eerste consultatie verzamelen wij uw wensen én tandheelkundige informatie. Daarna volgt een Cone Beam CT-scan. Zo achterhalen we of u voldoende bot hebt om kunstwortels te plaatsen.

Vervolgens stellen we u de behandeling en de bijbehorende prijs voor. Wanneer uit de scan blijkt dat u onvoldoende kaakbot hebt, is een extra heelkundige ingreep nodig. Want wanneer een tand te lang ontbreekt, verdwijnt de natuurlijke kauwbelasting in de kaak. En daardoor begint het bot te slinken. We herstellen daarom het botweefsel met lichaamseigen of botvervangend materiaal zodat er terug voldoende houvast is voor het implantaat. Tijdens dit proces van botopbouw krijgt u een voorlopig gebitje. Dat garandeert de noodzakelijke kauwbelasting.

2. De plaatsing van uw tandimplantaten

Bij een beperkt aantal implantaten gebeurt de ingreep onder plaatselijke verdoving. Vindt u dat niet comfortabel, of krijgt u veel implantaten? Dan stellen we u narcose voor.

Na een sneetje in uw tandvlees boren we in het kaakbeen, en schroeven we de kunstwortel in het bot. Indien mogelijk plaatsen we onmiddellijk een kapje op het implantaat. Hierop wordt later de kroon of brug geplaatst.

Kunnen we dit kapje niet onmiddellijk plaatsen? Dan groeit er tandvlees over de tandimplantaat. Want het duurt vier tot zes maanden voor dat volledig in het bot is gegroeid. Een tweede ingreep is dan nodig om het kapje te plaatsen.

3. Plaatsing van uw kroon of brug

Wanneer de implantaten stevig in het bot gegroeid zijn, kunnen we de brug of kroon plaatsen. Kon er bij de eerste ingreep geen kapje geplaatst worden? Dan leggen we de top van de implantaten terug bloot en schroeven we er alsnog een kapje op. Het tandvlees sluit perfect rond dit kapje en daarvan maken we dan een afdruk, die als model voor de tandprothese dient. Het resultaat? Uw tandvlees zit mooi rond de uiteindelijke kroon en die lijkt op een echte tand.

4. Nazorg

Na de ingreep komt u regelmatig langs voor controle. Dan bent u zeker dat uw gebit goed onderhouden wordt. Zo gaan uw kunstwortels lang mee.

Hoeveel betaalt u voor tandimplantaten?

tandimplantaten.jpg

Een vaste prijs bepalen voor tandimplantaten is onmogelijk. Want elke behandeling en iedere patiënt is anders. Bovendien zijn er verschillende behandelingen mogelijk met kunstwortels. Daarom stellen we u altijd een uitgebreid behandelplan en een gedetailleerde prijsofferte voor – ná een eerste consultatie.

Toch geven we u graag een idee van de kostprijs: u betaalt gemiddeld 850 euro voor een tandimplantaat.

Waarom kiest u voor MKA Antwerpen?

De artsen van MKA Antwerpen zijn ervaren kaakchirurgen, gespecialiseerd in geneeskunde én tandheelkunde. We gebruiken steeds de modernste technieken van vandaag om u zo optimaal te kunnen behandelen. Elke behandeling wordt nauwkeurig opgevolgd door het team. Tandimplantaten Antwerpen in België kan u steeds helpen.

Maak vandaag uw afspraak via 03 320 58 18 of het consultatieformulier op deze website.

"MKA Antwerpen in Deurne hebben mijn gebit na mijn ongeval terug stralend gemaakt." 

"Tandimplantaten waren de beste oplossing voor mijn versleten gebit."

"Vanaf de eerste consultatie werd ik goed geïnformeerd omtrent mijn behandeling."


Veelgestelde vragen

+ Waar vindt mijn ingreep plaats?

Ingrepen onder plaatselijke verdoving vinden plaats in onze privépraktijk in het AZ Monica. Operaties onder narcose gebeuren in het operatiekwartier van dit ziekenhuis.

+ Is de ingreep pijnlijk?

Neen, de ingreep gebeurt onder plaatselijke verdoving. U kunt last hebben van uw tandvlees na de implanting, maar dit is tijdelijk.

+ Hoelang gaan mijn tandimplanten mee?

Tandimplantaten zijn duurzame oplossingen. Met een goede mondhygiëne en voldoende controles gaan die jarenlang mee.

+ Waar vindt mijn operatie plaats?

Ingrepen onder plaatselijke verdoving vinden plaats in onze privépraktijk in het AZ Monica. Operaties onder narcose gebeuren in het operatiekwartier van dit ziekenhuis.

+ Wat neem ik mee op consultatie?

Neem zeker uw identiteitskaart en SIS-kaart mee. Ook eventuele radiologische documenten of een verwijsbrief van uw arts zijn nodig.

+ Hoe betaal ik mijn consultatie of ingreep?

Consultaties of kleine ingrepen betaalt u cash of met uw bank- of kredietkaart. Grotere bedragen betaalt u via overschrijving.

+ Wat doe ik na mijn operatie?

U krijgt gedetailleerde instructies mee van uw arts. Het is belangrijk dat u die nauwkeurig volgt. Kreeg u pijnstillers voorgeschreven? Wacht dan niet tot de pijn in alle hevigheid doorbreekt.

Bij ingrepen in de mond schrijft uw arts een mondspoelmiddel voor. Poets daarnaast uw tanden met een kleine, zachte tandenborstel en ontzie het getroffen deel van uw gebit.

Vermijd roken en alcoholische dranken. Zeker de eerste drie dagen na uw ingreep.

Indien nodig schrijft uw arts antibiotica voor.

+ Hoe regel ik mijn hospitalisatieverzekering?

Breng uw verzekeringsdocumenten mee naar uw consultatie of de ingreep. Of stuur een email naar info@mkaa.be. Wij vullen de documenten in en bezorgen u die zo snel mogelijk terug.


Nog Vragen?

Heeft u nog vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier of op 03/320.58.18