Kaakchirurgie: kaak- en kincorrecties

Een afwijking in de stand van uw gebit en kaken is een bron van veel klachten. Praten, bijten, eten en ademen zijn dan moeilijk. Ook pijn en vroegtijdig tandverlies zijn veelgehoorde klachten.

Uw orthodontist is uw eerste aanspreekpunt voor uw behandeling. Maar soms is een correctie met een beugel onvoldoende. Zeker bij grotere afwijkingen aan uw kaken of gebit. Dan is een operatie aan de kaak nodig om de stand ervan te corrigeren.

Heel wat patiënten zijn blij verrast over wat deze ingreep met hun uiterlijk doet. Want uw aangezicht wordt sterk bepaald door de stand van uw kaken. Daarom behoort dit tot het domein van de esthetiek van het aangezicht. 

Een afspraak met een kaakchirurg in Antwerpen kan worden gemaakt via onze website.


Uitgebreid onderzoek tijdens eerste consultatie

Uw specialist brengt eerst gedetailleerd uw medische voorgeschiedenis in kaart. En naast een klinisch onderzoek volgt er een uitgebreide analyse van uw gebit en aangezicht. 

De behandeling gaat vaak gepaard met het dragen van een beugel. Daarom is er altijd overleg met uw orthodontist.

 

Verschillende soorten kaakoperaties

Correctie van een te kleine onderkaak

De onderkaak wordt schuin gespleten zodat uw specialist die naar voren kan uitschuiven. Er is dan nog contact tussen de twee delen, waardoor deze aan elkaar groeien.

 

Correctie van een grote onderkaak

Bij een te grote onderkaak wordt die naar achteren geschoven. Verschillende technieken zijn mogelijk:

      Uw specialist verwijdert stukjes kaakbot en schroeft de twee delen aan elkaar.

      Of de twee botstukken overlappen elkaar zodat die weer vastgroeien, zonder vast te schroeven.


 

Correctie van de bovenkaak

Tijdens deze operatie plaatst uw specialist de bovenkaak in de gewenste richting. Bij een tekort aan bot neemt hij een stukje uit de onderkaak of de bekkenkam.

 

 

 

Correctie van de kin

 

Soms is de combinatie met een kincorrectie de beste optie. Het resultaat is dan een fraaier profiel – door het puntje van de kin iets te verschuiven of in te korten.

 

Operatie en nazorg

De ingreep duurt 1 à 3 uur, en gebeurt onder narcose. Na de operatie is uw kaak flink gezwollen. Uw kaak goed koel houden is daarom belangrijk. Na twee weken is de zwelling fel geminderd. 

De eerste week na de ingreep blijft u het beste thuis. U krijgt pijnstillers, mondwater en eventueel antibiotica voorgeschreven. En eten gaat misschien moeizaam. Op het einde van die eerste week ontmoet u uw specialist voor een controle.

 


Op consultatie bij een kaakchirurg van MKA Antwerpen

Onze kaakchirurgen zijn experts op gebied van kaakoperaties. Maak vandaag uw afspraak via 03 320 58 18 of het consultatieformulier op deze website.