Mondchirurgie: wijsheidstanden trekken

Verstand komt met de jaren, hoort u weleens zeggen. En ook uw wijsheidstanden komen op latere leeftijd. Bij veel mensen moeten ze verwijderd worden – wegens plaatsgebrek in de mond of een ontsteking. Meestal gebeurt dat tussen de 15 en de 25 jaar.

 

 

 

Het verloop van uw behandeling

1.    Een eerste consultatie

Eerst verzamelen wij alle informatie over uw gebit. Komt u voor het eerst op consultatie bij MKA Antwerpen? Dan maken wij ook een panoramische röntgenfoto van uw gebit. Zo zien onze specialisten direct welke wijsheidstanden eruit moeten.

2.    De ingreep zelf

De operatie gebeurt onder plaatselijke verdoving of narcose. Afhankelijk van uw voorkeur, het aantal wijsheidstanden dat verwijderd wordt én de moeilijkheidsgraad. Want soms is de tand gekanteld onder een andere kies. Dan delen we uw wijsheidstand eerst in twee, om die daarna te verwijderen.

Is de operatie achter de rug? Dan hechten we de wonden met verteerbare draadjes.

3.    Nazorg

De eerste drie dagen na de ingrepen zijn vervelend. U kunt dan beter niet naar de school of het werk. Ook eten gaat moeilijk.

Uw kaak is flink gezwollen. Want tijdens de ingreep moeten we boren in het bot. Uw kaak goed koel houden is daarom belangrijk. Dat helpt tegen de zwelling.