Radiologie: radiologische onderzoeken

Het radiologisch onderzoek is vaak een noodzakelijke aanvulling op het klinisch onderzoek om tot een juiste diagnose te komen. Ook voor de planning van een heelkundige ingreep zijn deze technische onderzoeken meer en meer onmisbaar. Afhankelijk van de diagnose en de geplande behandeling kan de specialist kiezen uit een gans arsenaal van radiologische technieken.

pmx3d_max_half.jpg

Panoramische röntgenfoto

Een orthopantomogram maakt een panoramische röntgenfoto van uw boven- en onderkaak. Deze foto geeft uw specialist een volledig beeld van uw kaakbeen, tanden en kiezen. Daarom is deze technologie onmisbaar voor een correcte diagnose en behandeling.

 

Röntgenfoto’s in de mond

Een bite-wing is een kleine foto van het linker- of rechterdeel van uw gebit. Op deze foto staat het kroongedeelte van uw kiezen – het zichtbare deel van uw tanden. Ook zichtbaar is een klein stukje van de wortels en het omliggende bot.

Op een solo-opname is één specifieke tand of kies te zien, met de kroon, wortel én het gebied eromheen. Op zo'n foto is een eventuele ontsteking duidelijk zichtbaar.

 

Cone Beam CT-scan

De Cone Beam CT-scan maakt een 3D-beeld van uw gebit. Extra voordeel? Een spectaculair lagere stralingsdosis in vergelijking met de klassieke CT-scan. Deze scan wordt altijd genomen indien u start met het gebruik van tandimplantaten.

 

Teleradiografie

Uw specialist gebruikt teleradiografie voor gedetailleerde metingen van uw gebit. Omdat het vervormingen in het beeld tot een minimum beperkt. Teleradiografie is nodig bij orthodontische behandelingen of kaakcorrecties.